För att uppmärksamma och fira att Jägermeister firar 35 år i Sverige, släpper Jägermeister en specialutgåva på Systembolaget i slutet av november. Den ordinarie flaskan byts ut mot en unik replika av märkets originalflaska från när den lanserades år 1935.
Jag minns den gröna flaskan som stod i skafferiet bakom köket när jag växte upp. Det var den flaskan och flaskan med 80% strårom som lockade mest när jag och min väninna fyllde en tom CocaCola flaska med denna blandning (och fyllde flaskorna med vatten). Förlåt mamma o pappa, tror att ni vet om det men nu när jag har fyllt 40 kan jag erkänna ;). Det var då första och sista gången jag testade strårom. Men Jägermeister har funnits kvar som en dryck jag ofta kommer tillbaka till. Det är en fantastisk dryck, så är det bara. Kall med en isbit i är den som bäst. Men det går bra rumstempererat till ett glas öl också.
Häromdagen testlagade jag Janssons frestelse till ett recept som kommer att dyka upp hos en av mina kunder snart. Naturligtvis måste jag ju inte bara testlaga utan även provsmaka det jag lagar. Då tog maken fram öl och jäger. Middagen den kvällen blev helt enkelt Janssons frestelse med öl och jäger. Ojoj vad gott!!
Annars hade jag tänkt att jag skulle göra ett recept på vildsvinskarré med picklad rödlök och ugnsbakade grönsaker. Men jag tror att det får stanna vid Jansson.
Och jo, det var ju så att Jägermeister släpper en specialutgåva på Systembolaget nu i november och jag hade turen att få förtur på en flaska. Själv ska jag nu hälla upp ett glas, gå ut och njuta av novembermörkret och fundera på vad jag ska laga till middag ikväll.
För att uppmärksamma och fira att Jägermeister firar 35 år i Sverige, släpper Jägermeister en specialutgåva på Systembolaget i slutet av november.
Den ordinarie flaskan byts ut mot en unik replika av märkets originalflaska från när den lanserades år 1935.Den klassiska gröna färgen finns kvar men glaset har en annan struktur.
Glaset i flaskan är lika krossäkert idag, som när grundaren Curt Mast tappade flaskan i golvet 1935 utan att den gick sönder.
Etiketten är utbytt och korken har fått en röd foliering.
Logotypen med hjorten och korset pryder numera även flaskans baksida, präglat i glaset. Den karaktäristiska smaken är självklart densamma.”Jag tycker det är häftigt att blicka tillbaka till 1935 års flaskdesign. Den ikoniska loggan är densamma, flaskans form likaså och receptet är baserat på helt naturliga råvaror. Vilket annat varumärke har lyckats behålla sin identitet under en tidsepok av snart 80 år?”, säger Johan Berntson som lanserade Jägermeister i Sverige för exakt 35 år sedan.
De 56 helt naturliga örterna som finns i likören är lika hemliga nu som då. Lakritsrot, kanel, ingefära och pommerans är dock några kända smaksättare i den tyska likören som idag en av världens största spritvarumärken.
Jägermeister serveras helst med den ideala serveringstemperaturen på -18 grader.
Artikelnummer: 749
Pris: 249 sek
Volym: 70 cl
Lanseringsdatum: På alla Systembolag i slutet av November.
Företaget grundades på 1870-talet av Wilhelm Mast i den pittoreska tyska byn Wolfenbuttel. På den tiden var Wolfenbuttel starkt influerad av den närliggande gruvindustrin i Harz regionen. Gruvarbetet krävde vinäger för att kyla ner de nyligen uppgrävda tillgångarna. 1878 grundade således Wilhelm Mast en egen produktionsanläggning av vinäger. 1897 föddes Wilhelm Masts son Curt – mannen som skulle uppfinna Jägermeister 37 år senare. Curt tog över verksamheten för anläggning 1918 då hans far blev sjuk. Curt var 21 år, gruvbolagen hade börjat producera egen vinäger och produktionsanläggningen var inte lika framgångsrik och vinstdrivande som den en gång var. Curt insåg att förändring krävdes. Curt hade ärvt hans fars intresse för vin, likörer och hade blandat olika örter och kryddor i flera år av försök. Slutligen 1935 hade han skapat det som skulle bli världens största örtbaserade likör – Jägermeister